LASTLESSON

  • Про Нас
  • Новини
  • Освіта
  • Активність
  • Контакти
  • Ввійти

НОВИНИ

ЗНО 2014: особливості іспитів у Донбасі

  • розмір шрифту зменшити розмір шрифту зменшити збільшити розмір шрифту збільшити
  • Друк
  • Email
  • Поділитись: 

Цього року Зовнішнє незалежне оцінювання, за результатами якого абітурієнти України вступають до ВУЗ-ів, може відбутися в три сесії.


Завдяки цьому кожен абітурієнт, в тому числі з неспокійного Донбасу, зможе подати документи до ВНЗ і претендувати на бюджетне місце. Про це заявив міністр освіти і науки України Сергій Квіт.


Перша сесія почнеться 3 червня. Друга пройде з 1 по 15 липня. Друга сесія існує в кожному році, це не означає, що ми її організовуємо виключно для вас. Ми зараз не можемо сказати, що на Донбасі буде спокійно під час проведення другої сесії ЗНО. Тому ми передбачаємо й інші варіанти, зокрема, проведення третьої сесії

Сергій Квіт

Механізм проведення третьої сесії поки не встановлений. Розглядається кілька варіантів, наприклад, випускникам з Донбасу можуть дати можливість проходити ЗНО безпосередньо в ВУЗ-ах , або тестування можуть замінити іспитами у вишах, куди поступають абітурієнти.


У той же час глава Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук запевняє, що тести для додаткової сесії і тести для основної сесії складені по одній специфікації і будуть відрізнятися тільки завданнями. Крім того, він заспокоює мешканців Донецької та Луганської областей. Спеціально для абітурієнтів звідти (а в Донбасі їх близько 30 тисяч) передбачена можливість перереєструватися для проходження тестів в будь-якій області України.


Подібні умови передбачені і для абітурієнтів з Криму - вони можуть скласти тести в Херсоні.


Ми готові розглянути й інші варіанти, якщо в Донецькій і Луганській областях не буде можливості скласти тести. Вже передбачений варіант перереєструватися на проходження тестів в інших областях України

Ігор Лікарчук

Чиновники уточнюють, що абітурієнти з Донбасу, де зараз напружена ситуація, зможуть скласти тести під час другої сесії, реєстрація на яку вже почалася 21 травня, і триватиме до 15 червня.

“Якби у мене була дитина-випускник, то я б розраховував, насамперед, на другу сесію. Що стосується механізму реєстрації та проходження третьої сесії - це поки невідомо тому, що вона є варіантом про запас”, - підкреслює директор фонду Рината Ахметова “Розвиток України” Анатолій Заболотний. Цього року, через складнощі в механізмі фінансування, благодійний фонд виступив спонсором виготовлення бланків тестів для ЗНО.

Ви знаходитесь тут: Головна Новини ЗНО 2014: особливості іспитів у Донбасі