LASTLESSON

  • Про Нас
  • Новини
  • Освіта
  • Активність
  • Контакти
  • Ввійти

НОВИНИ

Україна зайняла 42 місце у рейтингу вищої освіти

  • розмір шрифту зменшити розмір шрифту зменшити збільшити розмір шрифту збільшити
  • Друк
  • Email
  • Поділитись: 

Universitas 21 - єдиний у світі рейтинг національних систем вищої освіти, який вказує на кращі освітні системи кожної країни і складається на основі успіхів у чотирьох областях: "ресурси", "середовище", "зв`язки" і "випуск".

Компонент "ресурси" охоплює державні витрати, загальні витрати, витрати в ВНЗ-ах на дослідження і розробки. "Середовище" включає в себе кількісний індекс політичного та нормативно-правового середовища, гендерний баланс студентів і викладачів. Компонент "зв`язки" включає взаємодію з бізнесом і промисловістю, чисельність іноземних студентів, наукових статей, написаних з міжнародними партнерами, а також Інтернет-комунікації. "Випуск" охоплює дослідження та їх вплив, наявність університетів світового класу, кваліфікацію робочої сили.

Доповідь 2014 включає всього 50 країн, які окремо оцінювалися в чотирьох зазначених областях,а також в цілому. Автори дослідження з Мельбурнського інституту прикладних економічних і соціальних досліджень, а також Університету Мельбурна (Австралія) працювали з 24 показниками у всіх цих чотирьох областях, що дозволило їм створити детальну картину системи вищої освіти в кожній країні.

За підсумками 2014 року кращими 10 країнами стали: США , Швеція, Канада, Данія, Фінляндія, Швейцарія, Нідерланди, Великобританія, Австралія і Сінгапур. У список кращих 10-ти увійшли ті ж країни, що і в 2013 році.

У загальному рейтингу найбільші зміни торкнулися Швейцарії, яка опустилася на три позиції, Китаю, рейтинг якого виріс на 8 позицій, і України (мінус 7 позицій).

У підсумковому рейтингу 2014 Україна займає 42-е місце в цілому, маючи рейтинг 28 по "ресурсам", 43 по "середовищі", 44 по "зв`язках" і 38 по "випуску". Україна також входить до топ-10 країн за видатками на вищу освіту у відсотках від ВВП. Проте, витрати на одного учня не великі.

Також Україна займає 48-е місце за публікаціями наукових робіт і публікацій на душу населення. За рівнем кваліфікації робочої сили Україна займає досить високе 14-е місце.

Якщо оцінювати рейтинг в цілому, то Україна втрачає очки через те, що не має флагманського університету в Шанхайському рейтингу топ-500. Якщо врахувати рівень ВВП на душу населення, то загальний рейтинг України покращиться до 37 позиції, хоча він все одно нижче, ніж очікується для такого рівня ВВП.

Ви знаходитесь тут: Головна Новини Україна зайняла 42 місце у рейтингу вищої освіти