LASTLESSON

  • Про Нас
  • Новини
  • Освіта
  • Активність
  • Контакти
  • Ввійти

НОВИНИ

Екс-ректора НМУ ім. Богомольця запідозрили у мільйонних розтратах

  • розмір шрифту зменшити розмір шрифту зменшити збільшити розмір шрифту збільшити
  • Друк
  • Email
  • Поділитись: 

Скандал навколо екс-ректора НМУ імені Богомольця Віталія Москаленка розгорається з новою силою. Є всі підстави, стверджувати, що віце-президент НАМН України проти повернення якого виступили колектив викладачів та студентів університету, "відзначився" в гучній кримінальній справі. Про це заявив співголова Антикорупційного комітету НМУ Володимир Моторний.

За його словами, Головне слідче управління м. Києва початок досудове розслідування у кримінальній справі №12014100000001041 від 23.07.2014 за матеріалами Національного медичного університету імені О.О. Богомольця та УБОЗ ГУМВС України в м. Києві, за ознаками вчинення кримінального злочину за ч. 5 ст. 191 КК України. Йдеться про привласнення, розтрату та заволодіння майном університету в особливо великих розмірах.

"Стаття 191 кримінального кодексу України, в розрізі якої йде розслідування, говорить про присвоєння майна шляхом зловживання службовим становищем. Встановлюється факт завданих державі збитків на суму понад 14 млн. грн.", - Підкреслив Моторний.

У полі зору правоохоронних органів знову опинилися господарські відносини між НМУ і його підрядником - ТОВ "Агростройпереработка1". Документально зафіксовано, що 16 січня 2013 сторони підписали договір відповідального зберігання № 16/01-2013, згідно з яким підрядник зобов`язався забезпечити збереження переданого йому університетом матеріалів та обладнання загальною вартістю 14,27 млн. грн. 18 липня 2014 інвентаризаційна комісія НМУ зафіксувала повну відсутність зазначених товарно-матеріальних цінностей, переданих на зберігання. Куди перекочували зняті з рахунку кошти поки невідомо.

"Думаю, це не єдиний факт корупції і зловживання службовим становищем, які мали місце. Правоохоронні органи активно розкривають все" напрацьоване "в минулі роки. Йдеться також про схеми, збудованих з метою перетворити НМУ в підприємство із заробляння надприбутків для однієї людини. Сьогодні ситуація кардинально змінюється. в результаті глибоких реформ в університеті створені антикорупційний комітет і громадська рада, представники студентського активу увійшли в усі органи управління, зокрема, в тендерний комітет, істотно скоротилася, як кількість невстигаючих студентів, так і рівень корупції. Ми впевнені, що ці важливі демократичні зміни стануть незворотними. Москаленко - наше минуле - важка сторінка історії університету, яку ми перевернули ", - зазначив співголова Антикорупційного комітету НМУ.

"Змінилися не тільки часи, головне, змінилися люди в університеті, у них пропав страх, вони побачили і зрозуміли, що можна жити по-іншому, самим отримувати результати своєї роботи. Саме тому Національний медичний університет імені О.О.Богомольця сьогодні з упевненістю дивиться в майбутнє ", - резюмував Моторний.

Нагадаємо, в червні на виборах ректора в Національному медичному університеті ім. Богомольця Лідирує стала Катерина Амосова.

Колишнього ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Віталія Москаленка змусили покинути пост 23 лютого цього року. Тоді група студентів увірвалася в кабінет ректора і грубо виштовхала його за двері. Пізніше більшість студентів університету публічно підтримали Москаленко, закликавши уряд розібратися в ситуації і повернути легітимного ректора до університету.

Функції ректора медуніверситету виконувала Катерина Амосова. Юристи заявили, що призначення Амосової на посаду відбулося з грубими порушеннями українського законодавства.

Ви знаходитесь тут: Головна Новини Екс-ректора НМУ ім. Богомольця запідозрили у мільйонних розтратах